Foto's

Contact & Route

Gescheidenis

Gechiedenis Beachtennis

Beachtennis kent z'n ontstaan in Amerika en Brazilië waar het spelletje reeds werd gespeeld in de jaren '70.

Later waaide de sport over naar het 'warme' Europese vaste land waar het uitgroeide tot een echte successport in Spanje en Italië.

Vandaag de dag, wordt de sport ook gespeeld in landen als Frankrijk, Duitsland, België en nu ook in Nederland.

Deze sport is eigenlijk een combinatie van beachvolley en tennis.

Er wordt gespeeld op een beachvolley-terrein van 16 m bij 8 m met een beachtennispallet, zonder snaren, en het net wordt op een hoogte van 1m70 gespannen.

De bal, een iets lichtere tennisbal, mag niet stuiten en de puntentelling gebeurt zoals bij het klassieke tennisspel maar bij 40-40 moet er maar één punt meer betwist worden.

 

Wat de opslag betreft, hoeft de bal niet gekruist te worden, mag er geserveerd worden vanaf de hele breedte van basislijn en gaat het spel gewoon door als het net wordt geraakt en de bal in het andere kamp valt.

Op grote toernooien wordt beachtennis gespeeld tussen teams van twee personen in de categoriën Dames Dubbel (DD), Heren Dubbel (HD) of Gemengd Dubbel (GD).

Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid het spelletje één tegen één te spelen maar daarvoor moet je echt wel al een zandvreter zijn en over een goede fysieke paraatheid beschikken.

 

De Dutch Beachtennis Tour kent z´n ontstaan in 2005 met mogelijk vier toernooien en een Nederlands Kampioenschap en verwachtten uit te groeien in 2009 naar zo´n 10 toernooien door heel Nederland.

 

Beachtennis is fun: iedereen kan de sport beoefenen! Je hoeft niet bepaald een goede tennisser of volleyballer te zijn.

Ook voetballers, badmintonners, squashers, ... iedereen kan beachtennissen: jong en oud, zwaar fanatiek of 'just for fun'.

 

See you all at the beach!

 

Bron: www.beachtennis.nl

Hits: 5510